Eerste dag in Hangzhou

Leestijd ~2 minuten

Hela, ik ben er geraakt! ☺️ Na een serieuze vertraging op te hebben gelopen in Zaventem owv de slechte weersomstandigheden, was ik er toch in geslaagd (met de nodige inspanningen) om mijn aansluitende vlucht te halen. Bij het boarden van mijn vlucht in Amsterdam, zeiden ze me dat mijn valies er waarschijnlijk niet ging bijzijn in China. Dat was wel even een tegenvaller, maarjah ik had het toch wel gehaald, gelukkig.

De vlucht viel op zich heel goed mee, 3 filmpjes gekeken en wat naar muziek (skyradio, voor de kenners) geluisterd, om met nog geen 2 uur slaap aan te komen in Hangzhou. In het vliegtuig was ik nog gaan vragen of ze eventueel iets meer wisten of mijn bagage was ingecheckt of niet. Na ongeduldig te wachten aan de baggage reclaim werd het snel duidelijk dat hij ook effectief niet mee was naar Hangzhou. Ik zou hem zondag naar me toegestuurd krijgen.

Ling stond me op te wachten in Hangzhou. Na een taxirit door het mooie Hangzhou en een (zeer spicy) middagmaal zijn we mijn verblijf gaan regelen. Hiermee heb ik best wel geluk, want over mijn kamer valt op het eerste zicht niet veel negatiefs te zeggen. πŸ‘

Daarna zijn we mijn studentenkaart gaan aanmaken en heeft Ling me voorgesteld in het labo. Hier heb ik mijn eigen bureautje gekregen en zal ik ook het meeste van mijn tijd gaan doorbrengen in Hangzhou.

Morgen brengen we nog mijn eigen login in orde voor het wifi-netwerk van de universiteit en gaan we een nieuwe SIM kaart kopen zodat ik overal in China het mobiel netwerk kan gebruiken.

Je kan via de menuknop op mijn site ook naar mijn fotogallerij gaan, daar zal ik af en toe ook wat foto’s aan toevoegen.

Groeten van Thomas uit het verre China. 😚