West Lake

Leestijd ~2 minuten


Woensdag heb ik mijn eerste bezoek aan het West Lake gedaan. Volgens het weerbericht zou het een mooie dag worden, dus ik besloot om in plaats van te werken in het lab om er een namiddag op uit te trekken. Waarschijnlijk gaat het dit weekend ook regenen dus dan kan ik beter dan aan het werk gaan.

Het contrast met de drukke stad is groot. Het meer wordt omringd door heel wat rustieke wandelpaden die ook zeer goed verzorgd worden. Op de achtergrond rijst een grijze massa wolkenkrabbers op. Tijdens een wandeling langs de oevers vergat ik al snel de nabijheid van de drukke stad.

West Lake  Tuin

Ik moet wel toegeven dat de omringende tuinen toch nog wat kaal oogden. Ik ben er van overtuigd dat het er binnen een aantal weken nog veel mooier zal zijn. Sowieso dat ik er nog vaak heen zal gaan. Er is nog zoveel te doen daar en het is op wandelafstand van de campus.

Ik heb foto’s van mijn wandeling aan het West Lake toegevoegd aan mijn fotogallerij.

Na de wandeling ben ik langs een andere weg terug naar de campus gewandeld omdat ik op mijn kaartje een grote winkel zag staan, de Wal-Mart. De winkel was dan ook echt groot en je kon er bijna alles kopen. Ze hadden zelfs een rek met producten van de hele wereld en heb me dan ook niet ingehouden om wat spullen uit België mee te nemen.

Onderweg naar mijn kot kwam ik de lokale papierophaling tegen:

Papierophaling in Hangzhou

Lijkt me niet echt efficiënt. Ling vertelt me dat ze dat doen om het papier daarna te verkopen.

Voor de rest van de week zal ik terug wat werken aan mijn masterproef.

👋